2017年7月16日星期日
【6 TIPS FÖR HÄLSA FESTIVALER PÅ EN DIALYSIS DIET】
Email:tsthoapital@hotmail.com
IMO/Whatsapp:008615512139310
1. Serveringsstorlekar är viktiga. En servering av protein, till exempel, handlar om storleken och tjockleken på handflatan. Det är en bra storlek biff, kyckling eller fisk. En kopp frukt handlar om storleken på en baseball. En servering av ris handlar om storleken på en datormus.
2. Natriumsalt - är en viktig ingrediens i att upprätthålla den rätta balansen av vätskor för personer i dialys. Begränsande natriumintag hjälper kontrollstorsten, vilket gör det lättare att hantera vätskeintaget. Tänk bortom saltskakan på bordet. Hur mycket salt användes i beredningen? Såser och kryddor är andra vanliga källor till natrium.
3. Celebratory drycker kan skapa problem för personer i dialys, vilket leder till överskott av flytande uppbyggnad i kroppen. Att ge din gäst med njursjukdom ett litet glas att dricka från, kan hjälpa honom att begränsa vätskeintaget och hålla sig i balans. De flesta personer i dialys bör begränsa intaget av vätskor till 32 gram per dag.
4. Kalium är viktigt för att musklerna fungerar väl, inklusive hjärtat, men för mycket kalium kan vara farligt för personer med njursjukdom. Kalium lurar i många vanliga livsmedel - färsk frukt och grönsaker, mejeriprodukter, nötter och baljväxter. Sötpotatis eller yams, pumpa paj, krämig spenat, pecan paj och potatismos är semesterfavoriter som är höga i kalium. Lägre kaliummat som ris, gröna bönor, fyllning och äppelpaj är bättre val. Konserverade eller kokta frukter och grönsaker är lägre i kalium än deras färska motsvarigheter.
5. Kalcium och fosfor fungerar tillsammans i kroppen, men för mycket av kan antingen vara ett problem. Var försiktig med bearbetade livsmedel, mejeriprodukter och nötter. Drycker kan också vara fosforkälla. De flesta dialyspatienter tar fosfatbindemedel som fungerar som svampar och hjälper till att kontrollera blodfosfornivåerna. Livsmedel med hög kalcium inkluderar mejeriprodukter eller starka juice och spannmål. Välj noggrant för att förhindra att denna delikata balans balanseras.
6. Dialyspatienter ska sträva efter balans i deras totala näringsintag för dagen. Servering av dressingar och såser på sidan och tillåter att gästerna lägger till salt eller andra kryddor vid bordet hjälper patienterna att hantera sina matval lättare medan de njuter av sina favoriträtter.
订阅:
博文评论 (Atom)
没有评论:
发表评论