2015年6月11日星期四

Varför BUN nivå Ökning

Varför ökar BUN nivå? BUN är en förkortning av urea, som är en slutlig metabolismen av protein. Det mynnar ut ur kroppen genom njurarna. Det normala intervallet för vuxna BUN är 3,2 ~ 7,2 mmol / L (9 ~ 20 mg / dl). Om undersökningsresultatet är högre än 7,2 mmol / L, anser vi att det är hög och lång time high urea skadar kroppen för det är ämnesomsättningen avfall trots allt som borde ha släppts ut ur kroppen. Så om nivån av urea är hög i de flesta av tid betyder det att det finns skador i njurarna. Å andra sidan kan det också vara ansluten med överdrivet intag av protein. Därefter kommer vi att ha en detaljerad förklaring.
1. För mycket intag av protein kan leda till högt blodtryck urea. I metabolismen av protein, NH3 och C02 produceras, som kombinera till urea i levern. Generellt kan 1g protein metabolisera 0,3 urea. Dessutom är förhållandet mellan kväve i urea och urea 28/60. Vi kan också säga att mängden kväve är nästan 50%. Men vi behöver inte vara orolig för den ökade nivån är tillfällig och efter resten av minskade intag av protein, kommer nivån på BUN (blodureakväve) sväng normalt.
2. Urladdnings förmåga njure minskar, vilket leder till den ökade nivån av BUN (hög BUN nivå). Njure är ett viktigt organ som urladdar karbamid. Efter att filtreras i njur glomeruli, kan urea reabsorped i njurtubuli. Efter karbamid når njurtubuli, ju mer hastigheten på urinerings är, desto mer karbamid kommer att släppas ut ur kroppen. Av ovanstående kan vi ta reda på att njur glomeruli och njurtubuli är huvudnjurvävnad som påverkar urladdning av urea.

I njur glomeruli finns basilarmembranet som har porer. Genom poren, kan små molekyler utmatas. Men när njurarna skadas, porerna kommer att skadas och urea kan inte fullgöra väl, vilket orsakar hög urea i blodet.

没有评论:

发表评论