Varför ökar BUN nivå? BUN är en förkortning av urea, som är en slutlig
metabolismen av protein. Det mynnar ut ur kroppen genom njurarna. Det normala
intervallet för vuxna BUN är 3,2 ~ 7,2 mmol / L (9 ~ 20 mg / dl). Om
undersökningsresultatet är högre än 7,2 mmol / L, anser vi att det är hög och
lång time high urea skadar kroppen för det är ämnesomsättningen avfall trots
allt som borde ha släppts ut ur kroppen. Så om nivån av urea är hög i de flesta
av tid betyder det att det finns skador i njurarna. Å andra sidan kan det också
vara ansluten med överdrivet intag av protein. Därefter kommer vi att ha en
detaljerad förklaring.
1. För mycket intag av protein kan leda till högt blodtryck urea. I
metabolismen av protein, NH3 och C02 produceras, som kombinera till urea i
levern. Generellt kan 1g protein metabolisera 0,3 urea. Dessutom är förhållandet
mellan kväve i urea och urea 28/60. Vi kan också säga att mängden kväve är
nästan 50%. Men vi behöver inte vara orolig för den ökade nivån är tillfällig
och efter resten av minskade intag av protein, kommer nivån på BUN
(blodureakväve) sväng normalt.
2. Urladdnings förmåga njure minskar, vilket leder till den ökade nivån av
BUN (hög BUN nivå). Njure är ett viktigt organ som urladdar karbamid. Efter att
filtreras i njur glomeruli, kan urea reabsorped i njurtubuli. Efter karbamid når
njurtubuli, ju mer hastigheten på urinerings är, desto mer karbamid kommer att
släppas ut ur kroppen. Av ovanstående kan vi ta reda på att njur glomeruli och
njurtubuli är huvudnjurvävnad som påverkar urladdning av urea.
I njur glomeruli finns basilarmembranet som har porer. Genom poren, kan små
molekyler utmatas. Men när njurarna skadas, porerna kommer att skadas och urea
kan inte fullgöra väl, vilket orsakar hög urea i blodet.
没有评论:
发表评论