Principen om kosten för patienter med kronisk njursjukdom är som följer: fem
låg och en hög: lågt kalium, låg salthalt, låg fosfor, låg fetthalt, låg protein
(utom de med nefrotiskt syndrom), hög vitamin.
1. låg kalium höga kaliumhalten i livsmedel bör förbjudas: alla typer av
svamp, potatis, kinesiska yam, kål, datum, bananer, apelsiner, vit svamp,
persika, aprikos, spenat, våldtäkt, etc.
2. låg salthalt hög salthalt av livsmedel: MSG, läsk, smällare, fina torkade
nudlar, soja, etc. patienter vars blodtryck inte är stabil eller har svår ödem,
bör undvika salt. I allmänhet tar salt mindre än 3 g varje dag varje
patient.
3. låga fosfor hög fosforhalt av livsmedel: marina livsmedelsprodukt och
marina växter såsom alger, laver, djurets tarm, sesam, te, honung, äggula,
etc.
4. låg fetthalt anmärkning: Det är förbjudet att använda animalisk olja när
du lagar mat. Ta vegetabilisk olja främst, ta inte i fet mat. Det är bättre för
patienterna njursjukdom ha majsolja innehöll omättade fettsyror.
5. högkvalitativt protein kan ta rätt mängd äggvita, mjölk och fina magert
kött, bör mängden intaget vara mindre än 100 g. Ta inte alla typer av nötter,
såsom jordnötter, frön och valnötter.
6. hög vitamin ta mer grönsaker och alla slags vitamin som päron, äpple,
gurka, tomat, etc.
Obs: undvik kryddstark mat (såsom lök, ingefära, vitlök, etc). Undvik rök och
sprit, och undvika hundkött. Samtidigt som oliguri, patienter behöver
kontrollera vattenintaget. I allmänhet bör vattenintag vara mindre än
urinvolymen på dagen innan.
没有评论:
发表评论