2015年9月6日星期日

Kost för patienter med Steg 3 CKD

Patienter med steg 3 CKD behöver vidta effektiva behandling och även en hälsosam kost. En hälsosam kost för kronisk njursjukdom (CKD) Etapp 3 kan rekommendera:
Inklusive en mängd spannmål, frukt och grönsaker, men fullkorn och vissa frukter och grönsaker kan begränsas om blodprov visar fosfor eller kaliumnivåerna är högre än normalt.
En kost som är låg halt av mättat fett och kolesterol och måttlig totalt fett, särskilt om kolesterol är hög eller om du har diabetes eller hjärtsjukdomar.
Att begränsa intaget av raffinerade och förädlade livsmedel som innehåller mycket natrium och förbereda mat med mindre salt eller höga natriumingredienser.
Siktar på en hälsosam vikt genom att äta tillräckligt med kalorier och med fysisk aktivitet varje dag.
Att hålla proteinintaget inom DRI nivå som rekommenderas för friska personer med hänsyn till högkvalitativt protein.
Tidskrävande DRI för vattenlösligt vitamin B-komplex och C.
Vitamin D och järn kan anpassas till individuella behov.
Att begränsa fosfor om blodnivåer av fosfor eller PTH är högre än normalt.
Att begränsa kalcium om blodet är högre än normalt.
Kalium är oftast inte begränsad, om inte blodet är högre än normalt.

Många människor som utvecklar kronisk njursjukdom har diabetes eller högt blodtryck. Genom att hålla sin glukosnivå under kontroll och att upprätthålla en hälsosam blodtryck, kan detta hjälpa dem att bevara sin njurfunktion. För båda dessa villkor, kommer en läkare sannolikt förskriva en blodtrycksmedicin. Studier har visat att ACE (angiotensin converting enzyme) -hämmare och ARB (angiotensinreceptorblockerare) hjälpa bromsa utvecklingen av njursjukdom även hos personer med diabetes som inte har höga blod pressure.Patients bör fråga sin läkare om alla sina mediciner och ta dem precis som ordinerats.

没有评论:

发表评论